Моје прво искуство са пројектом на блогу корисника Данијела Алексић

Додатни задатак
Моје прво искуство са пројектом

   Колико би било једноставније и лакше да смо имали метеријал који сте нам припремили за решавање  4.задтка!
   Прво право  искуство у писању пројекта имала сам прошле школске године у оквиру Пројекта ДИЛС -www.mp.gov.rs
   Школа је учествовала (била одабрана)у пројектној активности ,, Оснаживање школа за инклузивно образовање,, са својим пројектом ,,Корак по корак до квалитетног образовања,,
  Срећна сам што сам била члан тима који је одлично функционисао,где смо били мотивисани и несебично давали сопствене максимуме.
  Током рада тим је наилазио на многобројне тешкоће. Оне су се односиле најчешће на попуњавање пројектне документације. Дешавало се да смо се у појединим моментима питали  ,,шта овде треба попунити?,, Нисам похађала семинаре пре писања пројекта, нити се на било који начин усавршавала  у овој области. Министарство је организовало обуку за попуњавање пројектне документације ( писање пројекта), за школске тимове, али мени није много помогла.
   Искуство ми је показало да је идеја важна, мотивација, спремност на одвајање сопственог  времена, али да је потребно детаљно и пре свега јасно упутство  на који начин одговорити захтевима ( јасна и прецизна упутства).
   Идеја нашем тиму није мањакало. Унели смо у пројекат доста активности које се реализују у школи ( ништа само ради форме и улепшавања), али сам рад на попуњавању докуметације је текао тешко и споро. Једва само успели да у року све урадимо.
    Након завршеног рада, тим се оснажио, добио на самопоуздању и сви смо појединачно спремни да упловимо у нове пројекте. Искуство и знање су наша (моја) добробит,а за  ученике је то квалитетније образовање.
  О самој реализацији пројекта нисам писала , јер  од септембра ( а то је почетак реализације) не радим више у поменутој школи, али чланови тима редовно ме извештавају о свим реализованим (успешно) активностима.
 
Зид

Без коментара
Морате да се пријавите да бисте оставили коментар

Чланак

од Данијела Алексић
Додато апр. 29 '12

Rate

Ваш рејтинг:
Total: (0 rates)

Архива