Међусшколски пројекат - формирање он-лајн годишњег календара | Форум

админ.

На неформалној он-лајн обуци "У сусрет дигиталној писмености" родила се идеја како да функционално користимо алат Сторифај и да користећи њега, али и друге, формирамо годишњи календар важних догађаја који би био на корист свим ОВ-установама као сјајан подсетник са филтрираним општеобразовним садржајима о важним догађајима за сваки дан у години. У пројекат се укључило десетак школа, трајаће целе календарске године, школе ће се смењивати: свака школа бира једну седмицу, па у круг. О пројекту сазнајте више на следећој сарадничкој табли:

https://trello.com/board/-/4fdd36dcc38623c84d9bc386  

Било би нам драгоцено да се укључи још неколицина школа, а посебно наставници историје у њима.

Уколико сте заинтересовани, јавите се овде или мени поруком у којој ћете оставити имејл-адресу на коју вас позивам на Трело-таблу где се договарамо, а коју видите пратећи линк.

Ако се у пројекат укључите, можете га унети у годишњи план своје секције или школе, користећи информације са Трело-табле. Пројекат је за уживање, има само форму пројекта, иначе је волонтерски - рад из љубави. :) А корист је немерљива и нама у процесу грађења, било да радимо сами или са ученицима, а када га окончамо - и свима другима.

Форумску поруку уредио је Славица Јурић јун 29 '12
Поздрав Славици Јурић идеја је добра и свиђа ми се . 

Нисам историчар , професор сам ТИО у основној школи и радо бих приступио.

Основна школа:" Алекса Ђилас Бећо" Мојстир општина Тутин.

професор: Хамдо Хасановић

админ.

Наташа, срећно на боловању, то је најважније - да имамо за кога да радимо све што радимо.:)

Хамдо, с којом адресом намеравате да отворите налог на Трелу да бих вас на ту адресу могла позвати на сарадничку таблу?

Исто питање важи и за колегу Дејана Крецуља.

Здраво Славице ево можеш и на адреси школе: О.Ш."Алекса Ђилас-Бећо" Мојстир Хамдо Хасановић

ево моје адресе кући: улица Богољуба Чукића 8/10.  36320 Тутин.

На сарадничку таблу можеш ме позват како ти мислиш да је лакше само јави.

админ.
Хамдо, мислила сам на имејл-адресу с којом ћете отворити налог на Трело-сервису.
админ.
Сања, нисте закаснили, позваћу вас на Трело из ових стопа. :) Даље ћете се, претпостављам, снаћи сами, а ако се и не снађете, имате могућност да тамо питате и затражите помоћ од колега.

Zainteresovana sam, nisam istoričar, ali ću se već snaći i za pomoć istoričara :) Javiću se za 10-tak dana kada se vratim sa odmora. Važi?

Форумску поруку уредио је Бојана Молнар авг. 3 '12
И ја бих се прикључила. Са адресе prolecna.s@gmail.com :) 
админ.
Драга Мерима, мило ми је што нам се прикључујеш, позив ти је управо послат.
Анка Рашић авг. 4 '12
Волела бих да и ја будем део оваквог пројекта. Укључила бих и историчаре из школе. Славице, прихватате понуду?
Форумску поруку уредио је Анка Рашић авг. 4 '12
И ја и ја. Славице, мејл већ имаш. Укључио бих и историчаре, а ми биолози бисмо допринели еколошким датумима. И ако није окасно, ја бих ово пропагирао на Биоблогу крајем августа.
админ.
Анка позвана и прикључена одавно, Дејан недавно. Наравно да је реклама пожељна.
Славице, да ли би могли да пошаљете позив колеги који ради самном на календару? Зове се Драган Блинџов, вероучитељ. Адреса је:  blindzov@yahoo.com
админ.
Славица Јурић авг. 21 '12
Ленче, мислим да и ти можеш да га позовеш. У десној траци табле требало би да видиш дугме "инвајт" па покушај амо да копираш адресу и обавезно удариш један празан простор иза адерсе, и ентер. Ако немеш ту могућност, јави да знам јер то значи да ћу онда и све остале сараднике у једној школи, ја позивати као оснивач табле. Баш ме занима да ли и ви имате равноправне могућности.
У реду је Славице, можемо и ми да позивамо чланове. Десно на add members па затим тражи адресу и онда је invite. Ја нисам ни пробала јер сам била сигурна да морате ви. 
Форумску поруку уредио је Ленче Бумбароска Радосављевић авг. 22 '12
Бојана Молнар авг. 29 '12

Evo mene opet. Želela bih da učestvujem u izradi kalendara. Pozdrav

админ.
Славица Јурић авг. 30 '12
Бојана, послаћу вам позив на имејл-адресу са којом сте пријављени и овде на мрежу, као и писмо са објашњењем шта да урадите. Дејан и Мерима још нису унели термин, тј. седмицу коју желе да уређују.
За све вас важи да на основу оног што је на Трело-табли унето о самом пројекту, можете у лични план стручног усвршавања да унесете овај пројекат (унесите циљеве, своју улогу и задужење, опис и све основне информације о пројекту). Договорићемо се на Трелу колико сати да рачунамо за остварење, само да сви унесу термин. Онда можемо почети и са другим кругом термина.
Сајт је мање-више спреман, само је потребно да неко напише фин уводни текст о култури сећања.Ја ћу да припремим упутство за уређење Вибли-сајта који је неколицина првих одабрала као алат у коме ћемо постављати садржаје по данима.