Примена стечених знања у пракси - Рачуноводство

Информације о групи

Рачуноводство

Група је намењена професорима рачуноводства.
Интересује ме примена рачуноводствених програма у настави овог предмета.
Да ли у Србији постоји нека школа која наставу рачуноводства изводи помоћу рачунара? Питам се да ли у доба информационих технологија, рачуноводство треба радити на картицама и коришћењем само табле и креде? Нисам економиста, али знам колики је проблем за децу да науче рачуноводство? Само ме интересује мишљење стручњака, да ли је проблем наставни план програм или начин реализације?
У потпису одељењски старешина финансијских техничара, у једној школи...:)))), негде у Србији :))))
У потпуности се слажем! Сигурна сам да би и деци било занимљивије да књижење обављају преко рачунара а и лакше би се снашли у пракси јер вероватно нико у Србији не користи "ручну" евиденцију.
Мирјана Челић март 4 '14
Поштоване колегинице, предајем рачуноводство и чини ми се да је истина негде на средини. Заправо проблем јесте с једне стране техничке природе у смислу опремљености. Са друге стране, постоји проблем са програмима. У покушају да набавим један како бих деци показала како то изгледа рачуновође су ме избегавале као да сам испољила намеру да им украдем посао. Класична оправдања су типа: "Није то тако једноставно",.....На крају остане питање зашто се нико није позабавио тиме да направи програм који би био у складу са наставним планом и програмом. Такође, постоји једна чињеница. Да би могли да се снађу у програму и примени у пракси морају да науче неке елементарне ствари, а то је на овај начин, мислим, најбоље.
Морате бити члан групе да бисте писали поруку.