Игре и квизови у настави | Форум

Да ли користите игре у настави? Оне омогућавају да се градиво на занимљивији начин обради / утврди, ствара се пријатнија атмосфера на часу, повољно утичу на мотивацију... Иако ме поједине колеге понекад гледају подсмешљиво кад им покажем неку игрицу коју сам спремила за ученике мислећи да су средња школа и образовање уопште нешто ужасно озбиљно, ја мислим да су важне и подстицајне. 

У најновијем броју електронског часописа за наставнике ПИЛ билтен (http://pilcasopis.wordpress.com) колегиница Светлана Радловачки из Врбаса је дала упутство за прављење асоцијација користећи PowerPoint. (Светлана, велико хвала!!!) С обзиром да моји ученици воле игре овог типа, а ја лично сам луда за мозгалицама свих врста, одмах сам прионула да направим коју. Урадила сам две асоцијације које ћу користити у уводном делу часа као увод у тему. Пробајте и ви! 

Форумску поруку уредио је Гордана Поповић сеп. 30 '12
Ја најчешће користим вежбице које се креирају у програму Хот потејтос у раду са ученицима млађег школског узраста. Мојим ученицима су занимљиве, а према искуствима других колега допадају се и старијим ученицима.

Осим ових вежбица, често користим едукативне игре са различитих интернет сајтова. Препоручила бих игрице са портала BrainPoP, као и игрице посвећене множењу са интернет сајта Multiplication.com.
Волим игре. Опуштају и обогаћују наставу. Скоро свакодневно радимо асоцијације, чак и на енглеском језику јер тај језик уче од првог разреда. Игра је и веома важан аспект одрастања, деца воле да се играју и зато мислим да  их треба често користити!