подстицање развоја креативности код деце - Музика

Информације о групи

Музика

Група је намењена наставницима музичких предмета у основним и средњим музичким школама, као и наставницима Музичке културе у свим осталим школама. 

Овде ћемо размењивати искуства и информације, заједнички планирати пројекте ... 

Музичка култура је предмет који је веома погодан за креативни развој детета. Један од начина за то (уједно и мој омиљени део наставне године) су композиторске радионице. Да ли неко од вас има предлог или неко позитивно искуство које би могло и нама да помогне у обогаћивању наставе?
Оно што ја могу да вам пренесем су феноменална искуства везана за фестивал ФЕДЕМУС, при Дечјем културном центру из Београда. На приложеном линку ћете видети детаљне информације (уколико већ нисте упућени), а ја бих само да додам нешто што у данашње време није занемарљива информација: када песма коју је дете осмислило (уз помоћ наставника) прође конкурс и уђе у 10 најбољих, школа добије потпуно бесплатан аранжман и термин у студију у Београду да се та песма и сними! Дете композитор или неко друго дете из исте школе које добро пева, буде вокални солиста. И за наставнике и још више за децу, ово је једно огромно и предивно искуство. Много се научи а још више ужива, а притом не постоје новчани "услови" нити било шта слично. Прочитајте на линку, и погледајте на јутјубу како звуче готове песме.


Форумску поруку уредио је Јована Обрадовић сеп. 30 '12
Извињавам се, нисам добро пренела линкове. Сад сам научила :), па ево:

Фестивал ФЕДЕМУС

ФЕДЕМУС концерт

ФЕДЕМУС концерт

ФЕДЕМУС концерт, победник 2008.

ФЕДЕМУС концерт
Форумску поруку уредио је Јована Обрадовић сеп. 30 '12
модератор
Јована, ова ме тема јако занима. Имам срећу да је моја колегиница из школе укључена у догађања и вољна да сарађује, па сам и о Демусу обавештена. Подстицање деце на компоновање је врло ретка појава, па је треба ширити. Ево песмица које смо ми у нашој школи смишљали.

http://www.youtube.com/watch?v=0x8MGFbK6tw&feature=relmfu Овде је речи написала наставница Наташа, а компоновала је ученица Јелена Грга, сада бивша ученица.

http://www.youtube.com/watch?v=TLB0s7LRUj8 Ово је песма о библиотеци, осмишљена за потребе филмића који смо снимали "Пљачкаши библиотеке" на електронском курсу за ученике "Медијска писменост". То је резултат сарадње наставнице музичког и библиотекарке.

Морате бити члан групе да бисте писали поруку.