Како заштити часове историје од предтојећих реформи? - ИСТОРИЧАРИ

Информације о групи

ИСТОРИЧАРИ

Група има за циљ окупљање наставника историје (и остали наставници су добродошли) и размену искустава дидактичко-методичке праксе.
Историчари из Лесковца су већ ушли у неку причу! На међусобну иницијативу, и подршку Љушића, покренули смо неку врсту петиције. Шта мисле остали, из других градова Србије? Озбиљнију сарадњу можемо остварити овде или преко локалних председника удружења историчара, у нашем случају Мирослава Живковића. У овој је групи :) 

Цитат од Dušan Novakov
Oko čega ste pokrenuli peticiju i kakvu vam je podršku dao Ljušić

Dao nam je ideju da ne cekamo skrstenih ruku vec da pisemo (i svi potpisemo) ministarstvu i ZOUV da nam ne smanjuju casove u srednjim skolama, te da povecaju u petom razredu na 2 nedeljno ...

Inace kada se Nacionalni prosvetni savet slozi oko "novina", to uglavnom i nazalost bude definitivno to. Ne znam ko se samo "slagao" da se ovolika hrpa predmeta nagomila deci od 5og razreda, da nema mesta za Istoriju ...
Форумску поруку уредио је Мирослав Живковић окт. 5 '12
Pa kolege gde ste? niko nema komentar na naš zajednički problem?
Ја сам стварно запањена том могућношћу да се смањи број часова историје, као и могућношћу да историја постане изборни предмет у средњим стручним школама. Нисам баш информисана како функционише та процедура или ко би тако нешто одобрио у Националном просветном савету, јер претпостављам да тамо има и наших колега. Свакако, уколико отпор буде видљив, стално присутан и нађе се одговарајућа подршка, сматрам да се то не може спровести. Са друге стране, не знам ни колико је тај процес одмакао, а можда је неко од вас упознат са тим.

Поздрав!

Морате бити члан групе да бисте писали поруку.