Како мотивисати прваке? - Разредна настава

Информације о групи

Разредна настава

Група је формирана да окупи учитеље, да успостави везу за предметном наставом и пружи информације  о првом циклусу образовања и васпитања. 
Многи се учитељи жале да прваци нису мотивисани за рад зато што не добијају оцене. Ја тако не мислим.

Ако желите да видите како ја моје прваке мотивишем, можете да погледате мој блог.

Свет у нашим рукама

 Шта ви мислите?

Описно оцењивање није и не треба да буде разлог недовољне мотивисаности првака. Важно је какав став имамо  ми- њихови учитељи, начин на који их  мотивишемо у свакодневним активностима и формирамо њихове критеријуме напредовања.Поверење, разумевање и сарадња на релацији родитељи- дете- школа и без бројчане оцене могу дати најбоље резултате.
Мени се чини да треба ускладити програме припремног периода и првог разреда јер се током првог полугодишта много тога понавља, предзнања првака су солидна па некима због тога буде ,,досадно''.  За њих увек спремамо додатне задатке, па још ако у одељењу имате 27 ученика заиста је потребна вештина све их заинтересовати и упослити, до сваког доћи по неколико пута у току часа, наћи праве речи за подстицај за даљи рад...

Што се тиче описног оцењивања ја сам ЗА, чак бих волела да је описно и у осталим разредима. Јесте велики посао за учитеља и било би идеално да је одељењима по 15 ученика. Слажете ли се?

Што се тиче савладавања почетног читања и писања то такође треба препустити учетељима.

Мени много више значи да дете зна везати пертле, обући се... него писати слова ( најчешће неправилно ) или читати слово по слово.

Форумску поруку уредио је Гроздана Бурић март 4 '14
Ја мислим да је мотивација преко потребна свим ученицима , а не само првацима . Потпуно се слажем са Биљаном и свакако је кључ успеха  - добар међусобни однос свих учесника образовног процеса.Проблем је немотивисаност одраслих који се само пренео на децу 
Морате бити члан групе да бисте писали поруку.