Обновљиви извори енергије и енергетска ефикасност - Електротехника

Информације о групи

Електротехника

Разматраћемо проблеме из ове области.
Милена Кецман март 27 '12
Област која је врло популарна. Није у довољној мери заступљена у програмима предмета из области електротехнике. Могла би се направити веза и са другим предметима, као што је екологија. Каква је корист и када ће у Србији почети примена као и заступљеност ове теме у школским програмима?
Горан Милинчић март 29 '12
Тема се заиста чини занимљивом. За почетак би њом могли да се баве, рецимо, ученици електро-еколошке секције. Да је формирамо? :)
Милена Кецман март 29 '12
Наравно, биће формирана од ученика који су заинтересовани за електро предмете и екологију :)
Питам ли се ја нешто за ту секцију?!
Милена Кецман март 29 '12
Наравно, и ти и још неки....;)

Сутра почињемо, а може и у суботу...

Ових дана правимо са ученицима соларни панел  од лименки,  за грејање ваздуха. Права искуства ћемо стећи тек када почне зима, јер би било веома незгодно грејати једну од најтоплијих  учионица у школи при 30 степени напољу. Али ће надамо се бити веома корисно зими јер је ово зими најхладнија учионица (лоша столарија).
Какве везе ово има са електротехником? Чуваће електричну енергију. Користимо  унимер са сензором за мерење температуре и вентилатор који побољшава циркулацију ваздуха. :)


Да ли је ваша секција заживела? Каква су искуства и какве пројекте планирате?

Форумску поруку уредио је Светлана Његомир јун 15 '12
Милорад Мурић сеп. 28 '12
Код нас још увек ништа не радимо по овом питању. Недовољно оправдање је недостатак новца, а вероватно је у питању недостатак ентузијазма и посвећености.
Морате бити члан групе да бисте писали поруку.