Интернест БП 2010 | Форум

админ.
Славица Јурић март 28 '12

Највреднији, најкориснији и најлепши конкурс такмичарског карактера на којем сам учествовала с ученицима јесте пројекат ИК Клио о медијској писмености који се спроводи неколико година у пробраним школама, углавном гимназијама. Користан је због саме теме медијске писмености и прописаног начина реализације пројекта, ако се у њега укључите. Вредан је јер из пројекта изађете, како рече једна Милица "као да сте ишли у још једну школу"; јер немате видљиве добити у виду новца и техничких помагала, него оне немерљиве: бенефиције, сазнања, ново искуство. Ако баш имате среће да будете награђени на завршној смотри Фестивал креативности онда добијете неку награду (ми студијско путовање у Будимпешту), она ће вас опет обавезати, а не само наградити: током следеће године постајете "центар изврсности" као узор новим учесницима, добијате нове и другачије улоге. Заиста врхунски осмишљен пројекат, какав школе треба да имају јер васпитава одговорност, сарадњу; лечи похлепу и алавост на награде; нездраву амбицију и каријеризам.

 

На веб-сајту Интернест (http://www.internest.rs/) можете сазнати детаље о овом изузетно вредном пројекту.

О нашем успеху погледајте на страници сајта: http://www.internest.rs/?p=111, а цео наш пројекат на блогу Интернест БП: http://internestbp.wordpress.com/.

 

Ове године сте закснили за пријаву на пројекат, али следећу свакако забележите да се укључите са својим ученицима, поготово ако сте школски библиотекар, стручни сарадник, ако предајете грађанско или неки други хуманистички предмет.

Форумску поруку уредио је Славица Јурић март 28 '12
Анка Рашић авг. 18 '12
Славице, да ли могу и основци да учествују?
админ.
Славица Јурић авг. 21 '12
Конкурс излази обично у децембру, поставићу обавештење у заједницу чим изађе.
Анка, ми смо досада једина ОШ која је учествовала јер је пројекат намењен СШ, пре свега гимназијама, али има и других школа повремено. Да бисте као ОШ учествовали, морате наћи партнера у средњој школи. Ми већ две године учествујемо с нашом гимназијом, а једне године смо покушали и са Техничком школом.
Постављам линк до пројекта који смо у 2011/12. одрадили с Гимназијом и добили 2. награду: http://internest2012.weebly.com/index.html