Смотра стваралаштва школских бибиотекара - Школски библиотекари

Информације о групи

Школски библиотекари

Група је оформљена за школске библиотекаре, расправу о статусу библиотеке и библиотекара, размену искуства и информација, заједничко планирање пројеката и слично.
админ.
Славица Јурић март 26 '12
Друштво школских библиотекара Србије има акредитован једнодневни семинар под називом ове теме, који се одржава двапут годишње: у јесен и у пролеће. Знате ли за овај семинар и планирате ли да учествујете у њему? Ако знате, јесте ли упознати са тим да ове године у њему могу учествовати равноправно и наставници јер је тема сарадња. О пролећној Смотри можете се обавестити више и дубље на блогу Друштва: Конкурс за 3. Смотру стваралаштва школских библиотекара
Прилажем и пријаву за Смотру.

Форумску поруку уредио је Славица Јурић март 26 '12
Анђелка Танчић март 27 '12
Смотре стваралаштва школских библиотекара су врло користан и инспиративан вид стручног усавршавања. Ретке су прилике да се уживо упознамо са радом наших колега широм земље и разменимо искуства. Смотру отварамо стручним предавањем из разних области наше струке. Позивам све колеге да проуче услове конкурса и пријаве се. 
Славица Хорват март 31 '12
У називу семинара су  и његови циљеви. Показивањем шта сте урадили у школи као библиотекар или у сарадњи са својим колегама дајете идеју некоме ко ће то опет претворити у нешто друго. Тако се преноси искуство и жеља да други виде и вреднују неку замисао.  На претходној Смотри сам учествовала са  својом колегиницом. Дивно искуство! 
Сандра Репац апр. 1 '12
Присуствовала сам Смотри стваралаштва школских библиотекара и остала задивљена примерима праксе наших колега. Добила сам много нових идеја које су примењиве у пракси.
админ.
А, спремате ли неке радове за Смотру? Зашто не?
Биљана Лукић апр. 29 '12
Колегиница која предаје српски језик и ја као школски библиотекар спремамо се да на октобарској смотри прикажемо једну од активности, прављење речника из народне књижевности. Нисам до сада присуствовала смотрама, али сам од колега сазнала да је велика већина одушевљена идејама и да их је то надахнуло да покрену неке видове сарадње у својим школама.
Форумску поруку уредио је Биљана Лукић апр. 29 '12
Интересује ме када ће бити расписан конкурс за јесењу смотру и која је тема. Хвала.
админ.
Majo, Смотра је акредитована на две године, ову и следећу, и тема мора бити иста (сарадња), али ће ћемо освежити и новим подтемама. Конкурс ће бити расписан у августу и бићете обавештени и путем имејла (Душтво вас има у својим списковима), али и путем ове мреже.
Весна Гошовић сеп. 13 '12

Објављени су конкурси за доделу Награде "Мина Караџић" и за избор радова који представљају најбоље примере сарадње школског библиотекара са осталим актерима у школи и окружењу. Радови ће бити презентовани на 4. Смотри стваралаштва школских библиотекара Србије која ће се одржати 22. октобра у Београду.

Више информација о темама, условима и начину пријављивања на конкурсе пронаћи ћете на блогу Друштва школских библиотекара Србије.

http://skolskibibliotekari.wordpress.com/category/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81%d0%b8/

Форумску поруку уредио је Весна Гошовић сеп. 13 '12
Морате бити члан групе да бисте писали поруку.