Слободна деца Самерхила | Форум

Горан Милинчић март 30 '12
Да ли сте размишљали о томе да се ученици који нису присутни на настави (мислим на средње школе) само евидентирају, а да нема сврхе оправдавати или не те часове? Нека дођу када желе, нек присуствују оном часу којем желе...При том, могли смо им дати одређене периодичне обавезе, као и тестове...
Размишљам о томе, често. Мислим да би то могло да се организује и уреди, само кад би се хтело. Било би боље за све. Не би нас лагали родитељи ученика, не бисмо се осећали као ... Ученици који јесу на часу могли би да раде, а не би им сметали они који су ту само зато што се мора. Има само два али: наставници би морали да раде како треба, и, пре тога, службеници министартва би морали да промене бројне правилнике. Слободна деца Самерхила су мало далеко од нас, али ово присуствовање часовима стварно није неизводљиво. Кад би
Горан Милинчић март 30 '12
Драго ми је да делимо мишљење, бар у суштини...Ја сањам Самерхил...А то што би они морали да мењају бројне правилнике...за то се нешто баш и не бринем...Нека их мало, нек раде :)
Да ли то значи да ја више не бих ''летела'' по школи са питањима где су били, зашто нису били, да се јаве родитељи, па шаљем позив, слушам обећања да од сутра редовно долазе...Шта бих иначе радила?!
О, Ви бисте, колегинице, седели у Вашем кабинету, по утврђеном дневном распореду и чекали Ваше ученике да дођу. Верујем да би Ваш кабинет био пун. :)
Папирологија и слагање одређених табела на одређеним страницама... На крају, као да је само то важно :(